Włoska restauracja

 

Włoska kuchnia cieszy się w naszym kraju sporym powodzeniem i zainteresowaniem. Z tego też powodu tak wiele mamy restauracji, które serwują włoskie jedzenie. Większości z nas włoskie jedzenie kojarzy się głównie z pizzą i makaronami. Właśnie dlatego najczęściej we włoskich restauracjach możemy spotkać tradycyjne pizze i różnego rodzaju pasty/makarony.

Zadbaj o odpowiedni makaron

Makaron we włoskich daniach jest bardzo ważny. Trzeb potrafić go odpowiednio ugotować, a jeszcze lepiej jeśli wykonujemy go sami. Taki sklepowy nigdy nie będzie dorównywać makaronowi robionemu własnoręcznie. Przydatna będzie maszynka do robienia makaronu. Dziś nikt nie będzie robił go typowo ręcznie jeśli jest on przygotowywany na potrzeby restauracji. Zbyt duża ilość jest potrzebna, dlatego warto wspomagać się maszynką. Oprócz tego warto także zaopatrzyć się chociaż częściowo w makarony bezglutenowe. Spora grupa osób zwraca uwagę na zawartość glutenu w pożywieniu. Jeśli zależy nam na dużej ilości klientów, to powinniśmy ich wymagania brać pod uwagę. Makaron i pizza to podstawa w dobrej włoskiej restauracji.